10 redenen waarom yoga ECHT voor IEDEREEN is

plaatje

10 redenen waarom yoga ECHT voor IEDEREEN is

Ooit afgevraagd waarom yoga zo populair is? Heel simpel, omdat het was bedoeld om dat te zijn: een helende, versterkende, kalmerende en 'empowering' practise die iets biedt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, ras, lengte, figuur, achtergrond, en ja, zelfs conditie!
 
Geloof je me niet? Hier zijn mijn top tien van redenen waarom yoga absoluut voor iedereen is.

1. Het verlicht stress.

Yoga is een echte ontstresser die mensen uit alle geledingen van de samenleving ten goede komt. In yoga leren we aandacht te besteden aan onze adem, en onze adem is de makkelijkste manier om onze mindset en emotionele toestand te veranderen.

Als we vertragen en diep en vol ademen, kunnen we ons parasympathische zenuwstelsel ontspannen, waardoor angst- en spanningsgevoelens verminderen. Het maakt niet uit wie je bent; als je eenmaal ontdekt hoe krachtig het verbinden met de adem kan zijn, zal je zo blij zijn dat je hebt besloten om yoga te proberen!

2. Het is een ongelooflijke manier om het lichaam te versterken.

Zo veel van onze beginnende leden geloven niet hoe zwaar yoga kan zijn. Na hun eerste sessie zeggen ze, "Wow, ik moest wel werken," of "Ik wist niet dat het zo pittig zou zijn!"

Tijdens yoga maken we gebruik van ons eigen lichaam om ons te ondersteunen in verschillende houdingen. Yoga helpt ons echt kracht te ontwikkelen door gebruik te maken van onze core om ons te ondersteunen en door het actief aantrekken van bepaalde spieren om ons in een pose te houden.

3. Het is een geweldig middel om het lichaam open en flexibel te krijgen.

Yoga maakt je zeker leniger en helpt ons onze eigen flexibiliteit te vinden. Je hoeft geen Barbapappa te worden om het te kunnen.

Wanneer je met yoga wilt starten, draait het allemaal om het verschuiven van je eigen beperkingen. Je zult merken dat de adem je dieper in elke houding helpt en je lichaam elke dag meer opent. Het is een proces en het kost tijd, maar je zult vooruitgang zien hoe meer je oefent.

Het loslaten van spanning en het verlengen van het lichaam voelt zo ongelooflijk geweldig, het is iets wat iedereen in onze gespannen, zittende samenleving wel kan gebruiken.

4. Het is de beste manier om je te verbinden met jezelf.

Yoga is een veilige haven en een moment om af te stemmen op je eigen innerlijke stem. Yoga is een niet-competitieve, levenslange reis. Hoe meer je jezelf leert kennen op de mat, hoe makkelijker het is om je authentieke zelf in de wereld te zijn.

5. Het is 'portable' en kan overal worden gedaan, op elk gewenst moment.

Alles wat je nodig hebt is je lichaam en adem om yoga te beoefenen. Matjes zijn gemakkelijk mee te nemen, maar je kunt ook gewoon gebruik maken van een handdoek of zelfs de vloer. Je hebt geen speciale apparatuur nodig om yoga te doen, en het is geweldig om overal in de wereld of zelfs alleen maar aan je bureau een paar yoga oefeningen te kunnen doen.

6. Het is niet-competitief en aanpasbaar aan elk figuur, lengte, geslacht en leeftijdsgroep.

Omdat yoga geen 'one size fits all' is, kunt je het aanpassen aan je eigen lichaam. Er is een eenvoudige basis en richtlijn voor elke houding, maar het gaat ook om te luisteren naar je eigen lichaam en het bewegen van binnenuit.

7. Het is leuk.

Door yoga kun je je innerlijke kind terugvinden. Je krijgt zin om op je kop te gaan, te brullen als een leeuw, allerlei leuke houdingen te doen, en zelfs een soort van dutje aan het einde van je practise te doen. Het is echt een van de weinige keren dat je je gewoon kan laten gaan en vrij kan zijn.

8. Het is low impact en iets wat je voor de rest van je leven kunt doen.

Yoga is een low impact workout die de gewrichten smeert en spieren masseert. Je kunt yoga je hele leven doen en gebruiken als een hulpmiddel om jong en lenig te blijven. Enkele van de meest gracieuze mensen die ik ken zijn oudere yogi's die yoga doen om fysiek en mentaal open te blijven.

9. Het is empowerment.

Hoe meer je leert te vertrouwen op je eigen zelf en de kracht en het potentieel ontdekt van je adem, hoe sterker en zekerder je je voelt.

Yoga helpt je af te stemmen op je eigen instincten en te handelen vanuit uit je hart en buikgevoel. Je leert om naar je innerlijke stem te luisteren en te vertrouwen in jezelf. Yoga gaat over krachtig en vriendelijk zijn.

10. Het verandert je leven.

Yoga heeft letterlijk mijn leven veranderd, en ik denk dat het het jouwe ook zal veranderen. Als je nu begint te oefenen, pas maar op - misschien ontdek je iets zo magisch, dat je nooit meer wordt zoals je was voordat yoga in je leven kwam ;-)

Waar wacht je nog op?

Probeer het gewoon en doe ook mee aan de 28 dagen Summer STRONG Challenge. Vanaf 1 april elke dag een korte les waarmee je kracht, flexibiliteit en conditie opbouwt en je je super fit & happy gaat voelen. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Meld je nu aan ! Gebruik PROMO-code: HALVEPRIJS en betaal maar €3,95 voor je eerste maand (ipv €7,95)