Over ons


Gewoon yoga.

Rebel Yoga is ontstaan vanuit het idee dat yoga gewoon leuk is om te doen en niet zweverig hoeft te zijn. Het is een fijne manier om je hele lichaam te trainen op je eigen niveau en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken.

Voor iedereen.

Veel mensen denken dat je heel lenig moet zijn om yoga te doen, of op zijn minst sportief. Helemaal niet waar! Iedereen kan het! Je kunt rustig op je eigen niveau en in je eigen tempo aan de slag. Er zijn geen regels. Jij bepaalt zelf wat het beste bij jou past.

Kies de yoga die bij jou past

Bij ons kun je de yoga stijl doen die bij jouw lichaam en behoefte past. Wil je het wat rustiger aan doen, dan is de klassieke Hatha yoga een goede optie. Vinyasa (Power) yoga is heel geschikt als je houdt van bewegen in een flow. De Strala cursussen zijn pittigere varianten hiervan, waarmee je op een ontspannen manier kracht en conditie opbouwt. De 'Yoga voor Sporters' cursus is heel geschikt voor o.a. hardlopers en atleten, om je meer bewust te worden van je lichaam en mogelijk blokkades. Ook leer je veel bewuster - met gebruikmaking van de adem - je spieren te ontspannen of juist aan te spannen en verlenging te krijgen in spieren en pezen.

Voel je geweldig

Zelf ben ik pas serieus met yoga aan de slag gegaan na een periode van blessures. Conditie en spierkracht waren tot het nulpunt gedaald, en ik zocht een rustige manier om die weer op te bouwen. Dat is zeker gelukt! En als bijwerkingen van al dat diepe ademen en ontspannen kreeg ik er ook nog meer mentale veerkracht, helderheid, creativiteit, stressbestendigheid en algehele tevredenheid gratis en voor niks bij Dat gun je toch iedereen!

Yoga nieuwe stijl

Bij Rebel Yoga gebruiken we de nieuwste inzichten van moderne yoga leraren als Sadie Nardini en Tara Stiles op het gebied van resp. anatomie/biomechanica (hoe beweegt je lichaam van nature) en 'moving with ease' oftewel ontspannen bewegen en ademen. In onze lessen zul je dan ook merken dat je de bewegingen vloeiender en met optimaal gebruik van de grondreactiekracht uitvoert, op het ritme van je adem. Dankzij deze inzichten kom je makkelijker in de houdingen, verbrand je meer calorieen en voel je je geweldig! En dat gevoel willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Sadie Nardini en Yvonne van Rebel Yoga
Tara Stiles met Yvonne en Hilke van Rebel Yoga